Trafikflygarutbildning

Trafikflygarutbildning

Har du bestämt dig för att omvandla ditt flygintresse till en spännande karriär? Söker du en välrenommerad flygskola med lång erfarenhet, utbildning av högsta klass och en av marknadens modernaste flygplansflottor? Vi på Airways Flygutbildning är stolta över att vara en av Sveriges ledande flygskolor och att vi kan erbjuda flygutbildning av högsta kvalité. Dessutom till ett konkurrenskraftigt pris! 

Trafikflygutbildning från grunden innebär att du på mellan 20 och 24 månader går från att du för första gången sätter dig vid spakarna på ett flygplan till att vara redo för inflygning på ett tungt luftfartyg på din första arbetsplats som pilot.

Utbildningen består av följande delar:

  • PPL, Privatflygcertifikat inklusive mörkerbehörighet.
  • ATPL teori (genom Flygteoriskolan)
  • Time building (Färdighetsträning, vanligtvis på egen hand)
  • CPL, MEP, IR/ME. (Avslutande delen som innebär praktisk utbildning till kommersiellt certifikat med instrumentbehörighet och behörighet att flyga flermotoriga flygplan)

Efter utbildningen kommer du att ha ca 220 timmars flygtid varav ca 130h är utbildningstid.

Upplägg

Utbildningen är en så kallad modulutbildning, det innebär att utbildningens olika delar inte måste sitta ihop, tempot bestämmer du själv utifrån egna förutsättningar. Många väljer att jobba deltid under vissa delar av utbildningen till exempel. Airways behandlar varje elev individuellt och tillsammans sätter vi ihop ett upplägg som passar just dig bäst.

Kostnad

Eftersom upplägget skiljer sig från elev till elev och utifrån hur varje individ väljer att lägga upp sin utbildning går det inte att sätta en exakt prislapp på vad en komplett utbildning kostar. Om man följer de råd och rekommendationer vi ger för ett bra upplägg så vet vi dock att en rimlig kalkyl hamnar på ca 770.000:- I den kalkylen inkluderas teori, praktik samt myndighetens avgifter.
Via vår samarbetspartner för teori, Flygteoriskolan, kan du också få statligt stöd i form av CSN-lån för just teorimodulen.

Kursstart

Då varje elev behandlas individuellt så tar vi också in våra elever under hela året. Teorikurserna har dock fasta starttider, vanligtvis januari och september för PPL teorin som är startskottet på utbildningen. Se mer på Flygteoriskolan hemsida gällande teoriutbildning.

Förkunskapskrav

Följande krav ska vara uppfyllda för att få påbörja utbildning till trafikflygare:

  • Medicinskt intyg klass 1
  • Godkända betyg i Matematik 2b (b), Fysik 1a (a) samt Engelska 6 (b)


Intresserad? Skicka in en anmälan via vårt kontaktformulär!